У сучасному світі відомо багато косметичних фірм, які гарантують ефективність та якість своєї продукції. Але чи завжди вони допомагають??? Тому чи не краще скористатися тими засобами, які були відомі ще нашим бабусям???
Блог > Коментарі до замітки

Дієта 8

Показання до застосування: ожиріння (за відсутності порушень органів травлення). Цільове призначення. Попередження та усунення надмірного накопичення жирової тканини в організмі. Загальна характеристика. Зниження енергетичної цінності головним чином за рахунок вуглеводів (особливо легкозасвоюваних) і меншою мірою - жирів. Обмеження натрію хлориду, вільної рідини. Помірне вміст білків (особливо за рахунок тварин) і клітковини. Виняток екстрактивних речовин і смакових приправ. Хімічний склад: 60% білків мають бути тваринного походження, 25-30% жирів - рослинними. Дозволяється натрію хлориду до 5-8 г (5 г видають на руки хворому для підсолювання окремих страв, а решта міститься в натуральних продуктах); вільної рідини - до 1-1,2 л. Кулінарний обробіток. Їжу готують у вареному, тушкованому і запеченому вигляді. Замість цукру використовують його замінники (ксиліт, сорбіт та ін.) Обмежують смажені, рубані і протерті вироби. Їжу готують без спецій і солі. Режим харчування. Дробний прийом їжі до 6 разів на день. Рекомендовані і виключає продукти і страви 1. Хліб і борошняні вироби. Рекомендується пшеничний з борошна грубого помелу, житній в обмеженій кількості, білково-пшеничний та білково-висівковий хліб. Виключаються: вироби з пшеничного борошна вищого сорту, здобного та листкового тіста, печиво. 2. М'ясо та птиця. Рекомендуються: нежирне м'ясо (яловичина, телятина, кролик) і кури у відварному, тушкованому та обсмаженому після попереднього відварювання вигляді. Заливне, яловичі сардели. Виключаються: в дієтах 8а і 8б хліб виключається жирні сорти, гуска, качка, мізки, шинка, сосиски, ковбаси варені і копчені, консерви. 3. Риба. Рекомендуються: нежирні види в відварному, запеченому, фаршированому і заливний вигляді; продукти моря (паста «Океан», мідії та ін.) Виключаються: жирні види, копчена, солона, рибні консерви в олії, ікра. 4. Яйця. Рекомендуються: варені і у вигляді омлету. 5. Молочні продукти. Рекомендуються: молоко (переважно білкове), кефір нежирний і таллінський, кисле молоко, сметана - обмежено (в основному у стравах) сир, сир нежирний і несолоний. Виключаються: пряжене молоко, вершки, ряжанка, йогурт солодкий, сир жирний, сир солоний і жирний. 6. Жири. Рекомендуються: вершкове і рослинне масло обмежено. Виключаються: свиняче сало, яловичий, баранячий і кулінарні жири. 7. Крупи, макаронні вироби і бобові. Рекомендуються: в обмеженій кількості гречана і перлова у вигляді розсипчастих каш. Виключаються: інші крупи, макаронні вироби, бобові. 8. Овочі. Рекомендуються: сирі і в будь-якому приготуванні (картопля обмежено). Квашена капуста в відмито вигляді. Виключаються: мариновані та солоні. 9. Супи. Рекомендуються: овочеві з фрикаделі, борщ, борщ, окрошка, борщ. Виключаються: картопляні, з макаронами, крупами, бобові, молочні. 10. Плоди, солодкі страви та солодощі. Рекомендуються: фрукти та ягоди кисло-солодкі, желе, мус на желатині, компоти, самбуки з використанням замість цукру ксиліту або сорбіту. Виключаються: кавуни, виноград, родзинки, інжир, фініки, цукерки, мед, варення, цукор, морозиво, киселі. 11. Соуси і прянощі. Рекомендуються: томатний, білий, слабкий грибний, оцет. Виключаються: гострі і жирні соуси, майонез, всі прянощі. 12. Напої. Рекомендуються: чай, кава неміцний, кава з молоком без цукру. Соки ягідні, фруктові, овочеві. Виключаються: солодкі соки, какао, солодкий квас, лимонад на цукрі.

вівторок, 28.06.2011, lena081990